Warheads: Medieval Tales

Warheads: Medieval Tales är ett krigsspel som tillverkats av Urban Mammoth. Det spelas med små pjäser som är 28 mm höga och gjorda i metall. De gestaltar karaktärer som går att finna i ett magasin som varannan månad publiceras – Warheads: Medieval Tales magazine. I detta magasin skrivs det om de grundläggande reglerna och nya scenarion. Spelet utspelar sig under den brittiska medeltiden och har ett komiskt inslag som har inspirerats av T.H. White. Det är ett fantasy-spel som har inslag av historisk fakta och man har använt sig av kända platser från 1200-talet där de olika slagen utspelar sig.

Karaktärer

Spelet handlar om en fejd mellan två stycken karaktärer som det går att spela med, Sir Hugo of Deangard och hans halvbror Gui le Bȃtard. I spelet slåss dessa två karaktärer och man samlar erfarenhetspoäng som sedan kan användas för att höja statusen och de förmågor som karaktärerna har. Spelet går även ut på att samla in skatter och pengar som används för att förbättra spelpjäsens utrustning. Själva spelet tar plats på ett bord med det uppbyggda landskapet och styrs utifrån ovan nämnda seriemagasin. Det är alltså ingen given handling från början utan allt styrs utifrån nästa episod som publiceras.

Spelets popularitet

Spelet har mottagits med något blandade känslor men överlag är spelmarknaden positiv. Användare har dock reagerat lite olika på bland annat själva miniatyrerna som kommer i metall och som spelaren själv målar. Där finns det önskemål om att de ska kunna köpas i plast och färdigmålade karaktärer. I dagsläget finns spelet och dess miniatyrer i länder som Australien, England, USA, Frankrike, Tyskland, Spanien och Ungern. Seriemagasinet är skrivet på engelska men det planeras att översättas till tyska, franska och spanska eftersom spelet blivit så populärt i dessa länder. Om du är intresserad av rollspel och vill prova något nytt kan detta vara ett roligt alternativ.